Koncert Goran Krmac Group

7 Maj

Kavarna – Idrija
Sobota, 12. maj ob 21h

Goran Krmac – tuba
Rafael Statin (USA) – sax
Jan Kus – sax
Žiga Murko – pozavna
Sri Hanuraga (ID) – klaviature
Andrej Hočevar – bobni

V sklopu krajše turneje po Sloveniji, dan po nastopu v Narodnem domu Maribor, v Idrijo prihaja ansambel Goran Krmac Group.
Goran Krmac je tubist, ki navdušuje glasbenike in poslušalce po Evropi in po svetu. Njegov inštrument zveni tam, kjer po navadi slišimo bas kitaro ali kontrabas. Skupinam, v katerih sodeluje, doda poseben pečat in hkrati ohranja vlogo basista. V tej vlogi se je doslej izkazal s številnimi vodilnimi mednarodnimi glasbeniki ter povsod požel pohvale in vabila k nadaljnemu sodelovanju. V projektih, pri katerih sodeluje, ima vse pogosteje ključno vlogo skladatelja in aranžerja. Avtorski projekt “Take Off” daje njegovemu inštrumentu polet kot še nikoli doslej, s seboj pa ponese tudi mednarodno skupino izvrstnih glasbenikov.

Predstavljena bo serija novih kompozicij v duhu kolektiva, ki ga odlikuje unikaten pristop na večih ravneh. Ritem bazira na tradicijah različnih etničnih skupin in jazzu. Unikaten pristop zahteva maksimalno točnost izvedbe. Z lastnimi kompozicijami kolektiv razvija svojstven jezik v ritmu, melodiji in harmoniji.

Vabljeni!