VLADIMIR KOSTADINOVIĆ group

10 Okt


KAVARNA, IDRIJA

Petek, 26. oktober ob 21h

Vladimir Kostadinović – bobni
Filip Bulatović – el. klavir
Dragan Trajkovski – bas
Jaka Kopač * alt saksofon

Vabimo vas na prvi jesenski koncert, predstavil se bo Vladimir Kostadinović s skupino.

Vladimir Kostadinović je prejemnik prestižne nagrade “Tusca in Jazz 2008, Jimmy Woode competition”, skladatelj in aranžer. Svojo glasbeno pot je pričel s sedmimi leti kot učenec klasične harmonike, z bobni se je prvič srečal v svojem enajstem letu, postali so njegova ljubezen in strast. Vladimir se uvršča med vsestranske bobnarje, ki suvereno igrajo različne glasbene stile v mnogoterih glasbenih kombinacijah in seveda v lastnih projektih. V avgustu 2009 je bil povabljen, k sodelovanji z mojstrom orgelj Tonyem Monacom .Vladimir je tudi ustanovil svojo lastni kvartet z Jimmy Greenem, Danny Grissettom in Matt Brewerjem. V letu 2009 so v New Yorku posneli svoj prvi CD “Coiurs of Events”.
Glasbeno akademijo je končal v Beogradu, diplomiral je na oddelku za jazz pri Miroslavu Karoviću. Po visoki šoli za glasbo se je vpisal na Univerzo za glasbo in uprizoritvene umetnosti v Gradcu in magistriral z odliko v razredu profesorja Howard Thomas Curtisa. ” Velik človek in učitelj, od katerega sem dobil neprecenljivo znanje je izjemno nadgradil moje veščino igranja bobnov in glasbeno govorico.”
Vladimir je igral na mnogih eminentnih festivalih v ZDA, na Škotskem, Nizozemskem, Slovaškem, v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Sodeluje tudi z gledališči med drugimi z Graz national theatre “Schauspielhaus” in s “Volkstheater” na Dunaju, prav tako je član ali gost big bendov: Bob Mintzer, Peter Helbozheimer, Steve Gut, Sigi Feigl…

Več o vladimirju si lahko ogledate na www.vladimirkastadinovic.net

Za boljšo predstavo si lahko predvajajte videoposnetek iz Milanskega Blue Note-a:
http://www.youtube.com/watch?v=vGVGgQX5njQ