Ljuba in Sergej Hahonin – razstava

26 Mar

Otvoritev razstave
Četrtek, 29. marca ob 19h
Vabimo vas na otvoritev razstave akademskih slikarjev Ljube in Sergeja Hahonina.

Sergej Hahonin

Akademski slikar in kipar Sergej Hahonin je bil rojen leta 1953 v mestu Černogorsk v Hakasiji. Z odliko je končal likovno učilišče V. I. Surikova. Študij je nadaljeval na Sibirski likovni akademiji v Krasnojarsku. Njegova dela zaznamuje klasična ruska slikarska šola.

Vse od leta 1977 se je aktivno udeleževal umetniških razstav na republiški in mednarodni ravni. V Krasnojarsku je skupaj z ženo slikarko zasnoval umetniški studio. Ob razpadu Sovjetske zveze so se v umetniškem ateljeju Hahonin odvijale odmevne mednarodne razstave in likovne kolonije. Zadnja pomembnejša samostojna razstava 58-letnega slikarja Sergeja se je odvijala v Londonu, posvečena ženskemu in moškemu aktu.

Ljuba Hahonina

Akademska slikarka in kiparka, rojena leta 1958 v Sovjeski zvezi v mestu Abakan, je bila nagrajena že med študijem na Sibirski likovni akademiji v Krasnojarsku . Med letoma 1985–1991 je bila zaposlena kot vodja krasnojarskega Združenja likovnih strok in ljudske umetnosti. Študirala je na Sibirski likovni akademiji, kjer je diplomirala s kompletom iz porcelana na temo Zlati vrt.

Na podlagi številnih razstav in priporočil sta zakonca Hahonin leta 1991 postala člana Zveze slikarjev in kiparjev Sovjetske zveze, pozneje Ruske federacije. Njuna dela so v umetniških zbirkah v Rusiji, Nemčiji, Avstraliji, na Portugalskem, Japonskem, Madžarskem, v ZDA in seveda v Sloveniji. V zadnjih letih delovanja ljubljanskega ateljeja Hahonin so v svet umetniškega ustvarjanja pod Sergejevim mentorstvom vstopili sedanji študenti Akademije za likovno umetnost in Fakultete za arhitekturo v Ljubljani.

Razstava je prodajna.

Vabljeni!