JANEZ BONČINA BENČ & Jani Moder Koncert

8 Nov

Kavarna Idrija

Petek , 16.nov ob 21h

Po oktoberskem nastopu v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, dvojec Janez Bončina Benč in Jani Moder prihajata v idrijsko kavarno.

Benč je glasbenik,ustvarjalec,ki nam z vsakim novim projektom postavi nove standarde. Pravijo, da je legenda, živa legenda. Sam se te oznake izogiba. Sodelovanje z mladimi odličnimi ustvarjalci (Jani Moder, Lovro Ravbar, Murat&Jose, Trkaj, Juliette Justine, Žiga Kožar, David Morgan ...) in velikimi mojstri (Primož Grašič, Jani Hace, Rale Divjak, Grega Forjanič, Čarli Novak, Marjan Malikovič, Jadran Ogrin, Coto ...) predstavlja izjemno paleto glasbenih preigravanj in bravur.So ljudje, ki bi ga najraje poslali v pokoj, a je cela generacija, ki ga je – na račun njegovega zadnjega albuma Sol, poper in sanje – spoznala oz. odkrila na novo.

Jani Moder sodi med vodilne slovenske jazz ustvarjalce. Rodil se je v Kuala Lumpurju, Maleziji in se pri treh letih z družino preselil nazaj v Slovenijo. Pri osmih letih je pričel igrati klasično kitaro in se 10 let izobraževal pri prof. Ljudmilu Rusu. Nato se je vpisal na Karntner Landeskonservatorium v Avstriji, kjer je študiral jazz in klasično kitaro ter leta 2002 diplomiral z odliko.
Na avdiciji v Parizu si je pridobil štipendijo Berklee College Of Music v Bostonu, dodeljena mu je bila tudi štipendija Ministrstva za kulturo RS. Na tej prestižni ustanovi je prejel visoko nagrado šole za Outstanding Musicianship in šolanje ponovno zaključil z odliko (Summa cum Laude).

Vabljeni!