BLUETRAIN duo – koncert

11 Maj

Kavarna - Idrija
Sobota 11.5.2013 ob 21h

Andrej Vernik Veno - saksofon
Marko Petrušič Petko - klaviature

Andrej Vernik-Vero in pianist Marko Petrušič-Petko sta skupaj koncertirala že pred dvajsetimi leti, česar se spominja vsaj polovica današnjega dueta. Tudi kasneje sta v različnih zasedbah večkrat skupaj zaigrala, zamisel za nastanek zasedbe Blue train pa se jima je porodila leta 2007 ob poslušanju Johna Coltrana v ljubljanskem lokalu Sax. Prav v preigravanje Coltranovih pesmi sta sprva vložila tudi svojo ustvarjalnost, ki pa jo je toliko, da se nista omejila zgolj na legendo, ampak začela ustvarjati tudi avtorsko glasbo.

Marko Petrušič-Petko prihaja iz Ljubljane. Jazz klavir je študiral v Grazu, Rotterdamu in Celovcu, kjer je tudi diplomiral. Klasični klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeloval in snemal z Bracotom Doblekarjem, Lee Harperjem, Pavletom Kavcom, Luko Udjbincem, Karavana Iluzij, 4 samostojne plošče za manjše slovenske založbe, Tonetom Janšo, itd.
Andrej Vernik-Vero prihaja iz Ljubljane, iz Trnovega, je arhitekt, glasbeno pa je sodeloval z Zaklonišče prepeva, Dihon kvartet, Los Lossos.

Vabljeni!

btd