Koncert PUKL- ČRNČEC Group

18 Nov

Kavarna, Idrija
Sobota, 23. nov. ob 21h

Jure Pukl - saksofon
Marko Črnčec - klaviature
Robert Jukič - bas
Klemens Marktl - bobni


Znana slovenska jazz glasbenika sta za ta projekt združila moči in predstavljata nov kvartet, izvaja avtorska dela obeh.
Jure Pukl, trenutno živec v NYC-ju, meki jazz glasbe, je ze vrsto let dejaven na svetovni glasbeni sceni, z veliko izkušnjami igranja na velikih odrih in sodelovanja za največjimi imeni jazz glasbe, kot so Maceo Parker, Esperanza Spalding, Vijay Iyer, Damion Reid, Joe Sanders, Aaron Goldberg, Marcus Gilmore, Jeremy Pelt, Jamire Williams, Howard Curtis, Johnatan Blake in mnogimi drugimi. Lani je izdal svojo zadnjo ploščo Abstract Society z vrhunsko zasedbo: Vijay Iyer, Joe Sanders in Damion Reid. Prejel je 4 zvezdice v sloviti reviji Downbeat!
Marko Črnčec je eden najvidnejših jazz pianistov v Sloveniji in zelo dejaven tudi v tujini. Pravkar bo izdal svojo zadnjo avtorsko plaščo z naslovom Devotion feat, ki jo je posnel lani v NYC. Na njej sodelujejo: Mark Shim, Chris Tordini & Justin Brown.
Medtem je sodeloval in snemal z zvenečimi imeni na različnih glasbenih področjih: Bob Mintzer, John Riley, Michael Phillip Mossman, Luis Bonilla, Stefan Milenkovich, Don Menza, Gary Chaffee, Marco Minnemann, Marcus Gilmore, Suresh Talwalkar,...

V tem kvartetu se jima bosta pridruzila odličen slovenski vsestranski basist Robert Jukic in ze vrsto let avstrijski "nr.1 call" bobnar Klemens Marktl.

Vljudno vabljeni na energičen večer jazz glasbe!