Stand – up komedija

12 Okt

GLEDALIŠKA PREDSTAVA – KOMEDIJA
RUDNIŠKA DVORANA  IDRIJA
ČETRTEK, 15. OKTOBRA OB 20h
nastopjo:
KOMIKAZE (http://www.komikaze.si/)
Marko Kumer – Murč  (http://www.markomurch.com/)
Perica Jerković  (http://pericajerkovic.com/)
Klemen Bučan  (http://www.klemenbuchan.com/)

Stand – up komedija je pri nas že dovolj poznana zvrst odrskega nastopa, da nam je ni potrebno posebej predstavljati. V zadnjih nekaj letih je dobesedno zasvojila slovenske klube in se zaradi vedno večje priljubljenosti seli tudi v gledališča in kinoteke.

Po besedah mnogih, gre pravzaprav za najtežjo obliko nastopanja, saj se mora akter izkazati v več vlogah, kot komik, igralec, scenarist, režiser, producent, promotor in tehnik, tako da je največkrat povsem prepuščen samemu sebi. Še celo trenutno eden najuspešnejših in najbolj prepoznavnih komikov Will Farrell je stand up komedijo opisal z besedami: težko, osamljeno in hudobno. A nasmejani obrazi in predirljiv smeh, ki se širi tekom predstave, je tisto, kar človeka žene naprej in je tisto, kar je tudi mene popeljalo v ta svet.

Gre za povsem svobodno ustvarjanje, kjer ti je dovoljeno prav vse. Govoriš in delaš na odru lahko, karkoli ti pade na pamet, dotakneš se lahko katerekoli teme, naj bo še tako tabu in neprimerna. Imaš pa zgolj eno samo nalogo. Da si smešen. Bodi smešen, ali pa se poberi z odra, pravi glas ljudstva. Nastopajoči ima tako možnost, da v komedijo in smeh zavije svoje lastno videnje vsakodnevnih situacij, izrazi mnenje do življenjskih stvari, ki jih opaža in ga motijo in tako zadovolji tej potrebi, da vse skupaj deli z ljudmi. Le-ti se nato sami odločijo, kaj bodo s to informacijo storili, a če se jim bo ob poslušanju na ustnih narisal nasmešek, bo naš cilj izpolnjen.

Prodaja vstopnic od 18h dalje, cena 6,00 do 8,00 eur.

Vabljeni.