Marko Črnčec trio

16 Okt

KAVARNA – IDRIJA
Sobota, 22. oktober ob 21h

Marko Črnčec: Fender rhodes
Tadej Kampl: ac. & el. bass
Vladimir Kostadinović: drums

Marko Črnčec
vodi svoj trio zdaj tretje leto. Lani maja je tudi s triom (Matej Hotko , Gašper Peršl) izdal svojo prvo zgoščenko z naslovom “Signature”. V istem letu je tudi izdal še dve plošči: duo s trobentačem Igorjem Matkovičem – “Motion in Two Dimentions” in s svojim kvintetom, sestavljenim iz svetovno priznanih glasbenikov iz prestolnice jazza – NYC – “Moral Interchange” (Marcus Gilmore-bobni, Armando Gola- bas, Jonathan Powell-trobenta in Lenart Krečič-saksofon). Velja omeniti, da je lani novembra imel tudi čast nastopati v svetovno znanem jazz clubu Blue Note NYC.
Z novim triom, v katerem mu delata družbo dva odlična mednarodno uveljavljena glasbenika – vsem znan domačin Tadej Kampl na basu in odlični srbski bobnar Vladimir Kostadinović – pa predstavlja svež material, ki ima pridih groove in gospel glasbe, še vedno pa ostaja zvest klasični obliki in zvenu klavirskega jazz tria.

Tadej Kamp
je končal šolanje na Klagenfurt Conservatorium v Avstriji, kjer je diplomiral z odliko. Zelo je dejaven na glasbeni sceni z razlicnimi zasedbami po Sloveniji in tudi v tujini. Igral je na večjih festivalih kot so: Burghausen jazz festival, Exit- Novi Sad, Berlin festival, Festival Lent… in nastopal z : Igor Bezget, Lenart Krečič, Igor Lumpert, Canaflamenca, Archie Shepp, Reggie Workman, HGM orchestra, Jonathan Blake , Dennis Irwin, Sharat Shrivastava , Gyan Singh , Dave Liebman, Pandit Suresh Talkawar, Erich Bachtragel, Lee Harper, Michael Erian,…

Vladimir Kostadinović
Na Dunaju delujoči bobnar Vladimir Kostadinović je svojo glabeno pot začel v rodni Srbiji. Po zaključku šolanja na oddelku za jazz na beograjski srednji glasbeni šoli je svoje znanje nadgrajeval na Akademiji v Gradcu1, kjer je leta 2009 diplomiral z odliko. Prisostvoval je na glasbenih delavnicah svetovnih velemojstrov2 in muziciral na mednarodnih odrih3, z mnogimi priznanimi jazz glasbeniki4. Redno sodeluje z graškim5 in dunajskim gledališčem6 in je vodja mednarodne zasedbe Vladimir Kostadinović Quartet7, s katero je leta 2009 posnel ploščo Course Of Events.

Vabljeni!

http://www.youtube.com/watch?v=DNzGRf3x2dM