IGOR MATKOVIĆ KVARTET “Synchronizing Motions”

7 Feb

KAVARNA – IDRIJA
Sobota, 12. februar ob 21h

Igor Matković – trobenta

Marko Črnčec – klaviature
Robert Jukič – bas
Vladimir Kostadinovič – bobni

Igor Matković je diplomant glasbene akademije v Gradzu. Poznamo ga iz različnih glasbenih projektov mešanih žanrov, s svojimi zsedbami ali kot gost je nastopal na mnogih jazz festivalih doma in tudi v tujini. Lansko leto je izdal svoj glasbeni jazz prvenec z naslovom “Motion In Two dimensions” na katerem sta z Markotom Črnčecem predstavila jazz standarde v novi preobleki. S tokratno zasedbo bo predstavil glasbo iz novega projekta z imenom “Synchronizing Motions”. Skladbe so nastajale zadnje leto in so mešanica različnih glasbenih zvrsti. V nijh najdemo zmesi jazza, ambientalne glasbe, elektronskih efektov, vse to pa postavljeno v poslušljivo celoto, ki pritegne vsakega poslušalca.

Marko Črnčec je svojo glasbeno pot začel s študijem klasične glasbe, in sicer harmonike in klavirja. Prejel je več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2009 je diplomiral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu na oddelku za jazz pri prof. Olaf Polziehn-u. Svoje znanje je izpoponjeval tudi na seminarjih s priznanimi glasbeniki (Emil Spanyi, Jarmo Savolainen, Dick Oatts, John Riley, Ron McClure, Billy Hart, Jim McNeely, Suresh Talwalkar, Jim Snidero, Dave Liebman, Adam Nusbaum,…)
Slovenski basist Robert Jukič se že leta več pojavlja na odrih tujih (Avstrija, Belgija, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Japonska, Kosovo, Luksemburg, Maroko, Nemčija, NIzozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Velika Britanija, ZDA…) jazz klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih.
Robert Jukič basist, kontrabasist, komponist in aranžer se zadnja leta več pojavlja na odrih tujih jazzovskih klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih.S svojim polnim zvokom je obogatil zvočne posnetke raznih zasedb in njihovih nazorov. Izobraževanje je zaključil na jazz oddelku priznane graške univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti. Izdaja zgoščenke z lastno avtorsko glasbo, kot basist in avtor se pojavlja na zgoščenkah žanrsko različnih izvajalcev. Njegove kompozicije so na programu malih jazzovskih zasedb, big bandov, malih komornih skupin ter izvajalcev popularnih in alternativnih zvrsti. Je prejemnik 2. nagrade komisije in nagrade občinstva na kompozicijskem tekmovanju Jazzon 2008.

Vladimir Kostadinović je svojo glasbeno pot začel v rodni Srbiji zadnja leta pa živi in dela na Dunaju. Po zaključku šolanja na oddelku za jazz na beograjski srednji glasbeni šoli je svoje znanje nadgrajeval na akademiji v Gradcu, kjer je leta 2009 diplomiral z odliko. Prisostvoval je na glasbenih delavnicah svetovnih velemojstrov in muziciral na mednarodnih odrih s priznanimi jazz glasbeniki. Redno sodeluje z graškim in dunajskim gledališčem in je vodja mednarodne zasedbe Vladimir Kostadinović Quartet, s katero je leta 2009 posnel ploščo Course Of Events.

Vabljeni!