GORAZD LAMPE in Rok Kovačič Fish

21 Dec

Kavarana – Idrija
ponedeljek, 24. dec. ob 21h

Natanko po dveh letih nas bo zopet obiskal Gorazd Lampe, s svojim glasom in kitaro nas bo še nekrat pospremil v praznične dni. Na tolkalih ga bo spremljal Rok Kovačič- Fish.
Gorazd Lampe je kantavtor, ki združuje rokersko dušo in romantični optimizem. Predstavnik mlade generacije kantavtorstva na slovenskem. Odraščal je v našem domačem mestu Idriji, kamor segajo tudi njegovi glasbeni začetki, sedaj pa živi in ustvarja na slovenskem Krasu. Kot kantavtor se je prvič predstavil leta 2003 in 2004 na kantavtorskem festivalu, leta 2005 dobi nagrado Koprskega RTV (prespektivni glasbenik), snemanje plošče v studiu Hendrix. Med vidnejšimi nastopi so tako Globoka grla, oddaja Izštekani Val 202 , Festival Lent… V letu 2011 se je po izboru žirije izmed 260 prijavljenih avtorjev uvrstil na kompilacijo slovenskih avtorjev in izvajalcev, ki jo pod imenom Imamo dobro glasbo organizira RTVslo – val 202.

Gorazd Lampe se s slogom ponižno obrača nazaj in tako prepleta različne glasbene elemente. Atributi s katerimi očara občinstvo so vsekakor žameten glas, zanimiva besedila in aranžma kot minimalna zvočna kulisa. Svežino doda iskrenost njegove glasbe, njegovo sodelovanje z glasbeniki pa glasbi končno dimenzijo. V zadnjem desetletju se tako večkrat predstavi občinstvu. Za svojo ploščo pravi: »Dar tistim, ki želijo z glasbo doživeti potovanje v svet besedil, intimne glasbe , svežih idej in iskrene, naivne mladosti.«