ARTBEATERS – koncert

17 Dec

Kavarna -Idrija
Sobota, 22. dec. ob 21h

Peter Ugrin – violina
Aleš Ogrin – klaviature
Jan Gregorka – bas
Anže Žurbi – bobni

Zruženi pod vplivom tradicionalnega jazza, bluesa in moderne glasbe prinašajo na oder novo različico fusion jazza. V nenavadni zmesi, ki se začinja z vsemi zvrstmi glasbe so navzoči violina in sintetični klaviaturski zvoki. Za močan in stabilen ritem skrbita boben in bass. Namen skupine je ponuditi poslušalcem sodoben, sproščujoč program, ki vsebuje vse oblike novega modernega arta in novih beatov (ritmov).
Zasedba, katere člani so akademsko izobraženi jazz glasbeniki, v avtorskih skladbah sicer izhaja iz tradicionalnega jazza, kar njihovi glasbi daje kompleksno podlago, ki jo v aranžmajih pokrijejo z izvirnimi poslušljivimi melodijami in energičnimi ritmi.

Letos so osvojili prvo mesto na 6. mednarodnem jazzovskem tekmovanju v Bukarešti, ki je kot del glasbenega festivala Europafest 2012 v prestolnici Romunije potekal med 4. in 19. majem. Artbeaters so se med 160 prijavljenimi skupinami najprej uvrstili med 25 najboljših zasedb iz 24 držav in si nato v finalu na zaključni prireditvi v teatru Odeon v središču Bukarešte priborili glavno nagrado.

Po pisanju romunskih medijev so Artbeaters pričarali eksplozivno atmosfero in prisotne presenetili z izkušnjo “čiste jazz fuzije, ki združuje ritme funka, reggaeja, bluesa in afro beata z drum’n’bass vložki”.

Vabljeni!