Fotografska razstava

12 Mar

cre.A.tur

Jani Peternelj – razstava fotografij

Kavarna, 13. marec ob 20h

creō -āre -ālī -ālum 1. ustvariti (ustvarjati), roditi (rojevati), obroditi,napraviti (napravljati), v pass. tudi = nasta(ja)ti: censed (Zeno) antismaxine proprium esse creare et gignere CI., ut placet Stoicis, quae in terris gignantur, ad usum hominum creari CI., nec principium extintum ex se aliud creabit …

Creatur se je rodil med samim procesom nastajanja, na začetku so bili samo medli obrisi ki so se razvili v neotipljive vizije, iz hladnih želja se je počasi preoblikoval v tople spomine in končno  nakazal v katerih barvah lahko rasprostre svoja krila. Zaradi njegove velikosti so ga videli le redki, ulovil ga ni skorajda nihče, saj se je prikazal le malokrat in le v teh trenutkih je bilo možno uloviti katero od njegovih brezoblični senc.

Sedaj je tukaj, razgaljen in preobražen v eno od njegovih dojemljivih oblik, lahko ga samo vidimo, čeprav bi ga včasih radi tudi slišali, mogoče celo otipali in okusili. Gleda nas pronicljivo in nas ocenjuje in mi njega, kot, da bi si bili od zmeraj tujci.

Jani Peternelj                                                                                                        

Vabljeni!