Danilo Jereb – razstava

3 Apr

Kavarna -Idrija

Četrtek, 7. aprila ob 19h

Idrijčan Danilo Jereb, rojen leta 1965, slikarsko ustvarja od leta 1986. Aktivneje se s svojimi likovnimi deli na razstavah pojavlja v zadnjih nekaj letih. Je član Likovnega društva Cinober Idrija. Umetniško se izraža vrazličnih tehnikah od akvarela, olja in akrila na platnu, kolaža, poseben izziv so mu kovinske skulpture. Svoj navdih črpa iz bogate kulturne in
tehnične dedišine, ki jo Idrija nudi na vsakem koraku. Poleg samostojnih razstav je bil udeleženec na območnih razstavah v Ajdovščini, Celju, Novem mestu, Piranu, Trbovljah, Tržiču, Tolminu, Vipavskem Križu, Špetru Slovenov (Italija) in Buttrio (Italija). Po izboru selektorja je bil udeleženec Državne tematske razstave 2010 KOLAŽ, ki je potekala v Pilonovigaleriji v Ajdovščini, galeriji Delavskega doma v Trbovljah in galeriji v Jakčevem domu Dolenjskega muzeja v Novem mestu. Po izboru strokovne žirije je bil nagrajen leta 2009 s 1. nagrado, leta 2010 s 3. nagrado Ex-tempore Idrija. V začetku letošnjega leta je bilo Danilovo delo po izboru državnega selektorja izbrano za udeležbo na Območni tematski razstavi PORTRET 2011.

Slikarja in razstavo bo predstavil prof. Janez Kavčič. Otvoritveni večer bo z jazz standardi popestrila skupina Divje jezero.