Ahačevčič Qvintet – koncert

16 Nov

Kavarna  – Idrija

petek, 25. nov. ob 21h

Žiga Murko – pozavna
Milan Stanisavljević – el. pianino
Goran Krmac – tuba
Vladimir Kostadinović – bobni
Jaka Ahačevčič – saksofon

Jaka Ahačevčič je slovenski saksofonist in skladatelj, diplomant Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu in član različnih glasbenih, predvsem jazzovskih skupin (Big Band DOM, Vrovski kvartet, BAD Quartet…). Hkrati vodi svoj kvintet, ki izvaja avtorsko glasbo, ki nastaja pod različnimi vplivi. Večinoma jo sestavljajo enostavne forme in spevne melodije, a zgodijo se tudi izleti v neznano. Poleg lastnih skladb se lotevajo tudi poustvarjanja del drugih skladateljev.

Žiga Murko je mlad in nadarjen pozavnist, ki je nedavno diplomiral na jazz konservatoriju v Rotterdamu na Nizozemskem. Ob rednem študiju se je kalil na delavnicah pod vodstvom različnih znanih jazzovskih in klasičnih glasbenikov, izkušnje pa je nabiral tudi z igranjem v različnih glasbenih zvrsteh in živih situacijah. Žiga je vodja svojega jazz kvarteta in brass banda »BOBEN IN LAJNA«, in reden član bandov »NEXT«, »AMNA«, »LOOP 13« in »Tine Grgurevič Nonet«.

Milan Stanisavljević je srbski pianist, ki že nekaj časa živi in dela v Sloveniji. Magistriral je na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji. Učil se je od velikih mojstrov glasbe in v dosedanji karieri nastopal s številnimi priznanimi glasbeniki. Trenutno je reden član »Jadranka Juras Jazz Quarteta« in vodi svoje jazz zasedbe. V letošnjem letu je izšel njegov prvenec, zgoščenka z naslovom »AWAKENING«.

Goran Krmac je študiral tubo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in na Prince Claus Konservatoriju v Groningenu na Nizozemskem, kjer je tudi diplomiral. Vodi zasedbo »NEXT« in je član skupin »BOBEN IN LAJNA«, »Domen Gnezda Trio«, »9MM«…

Vladimir Kostadinović je v Srbiji rojeni bobnar, ki je leta 2009 magistriral na graški univerzi za glasbo pri prof. Howardu T. Curtisu. Živi na Dunaju in veliko nastopa po klubih in festivalih po vsej Evropi in drugod po svetu, tako s svojimi avtorskimi projekti kot tudi z zasedbami drugih glasbenikov. Oder si je že delil s takimi, kot so Tony Monaco, Danny Grissett, Jonathan Powell, Kiyoshi Kitagawa, Andy Middleton, Kevin Glasgow, Paul Kirby, Jimmy Greene, Matt Brewer, Rob Bargad, Dusko Gojkovic, Renato Chicco, Fritz Pauer, Oliver Kent, Harry Sokal, Herwig Gradischig, Chris Jefferson, Eddi Palermo, Flavio Boltro, Stjepko Gut… Je dobitnik nagrade »Best Drum Player – Tuscia in Jazz 2008, Jimmy Woode Competition«. Pred kratkim je izšla njegova prva zgoščenka z lastno glasbo, »Course of Events«.

Jaka Ahačevčič se je saksofon začel učiti pri Bracu Doblekarju. V letu 2010 je diplomiral na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Michaelu Erianu. Poučuje na Glasbeni šoli Grosuplje in v društvu GVIDO, je solist v Big Bandu DOM (sodelovanja s Janezom Bončino – Benčem, Petrom Miheličem, Otom Pestnerjem, Nino Strnad, Petrom Ugrinom ml…) in vodi svoj kvintet, za katerega glasbo tudi piše.

Vabljeni!