NIKOLA MATOŠIČ TRIO

6 Dec

Kavarna Idrija
Sobota, 11. december ob 21h

NIKOLA MATOŠIČ – Rojen 17.1.1978 v Ljubljani in sodi med glavne akterje novejše generacije slovenskih glasbenikov, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Že vrsto let je eden najboljših slovenskih kontrabasistov. V Ljubljani že nekaj let organizira in vodi tradicionalne jazzovske večere v Jazz klubu Gajo.
Veliko nastopa tudi v tujini, predvsem v sosednjih državah. Letos je za njim uspešna Finska turneja s Petrom Miheličem, z Zoranom Predinom je bil kot soustvarjalec in izvajalec njegovega gypsy swing programa, v Franciji, Angliji in na Škotskem.
Sodeloval je tudi z nekaterimi svetovnimi jazzovskimi glasbeniki kot so : Deborah Brown, Rachel Gould, Renato Chicco, Aron Goldberg,Peter Mihelič,Howerd Curtis, Doug Sides Vincent Hering.
Cenjen je v vseh glasbenih žanrih, zato ga k sodelovanju vabijo kolegi najrazličnejših glasbenih izrazov Adi Smolar, Oto Pesner, mlade jazzovske zasedbe in še veliko drugih.
http://www.myspace.com/428963667, http://www.predin.com/nikola_matosic

GAŠPER BERTONCELJ – Rojen leta 1978 v Kranju. Glasbeno pot je začel s trobento v glasbeni šoli v Kranju in proti koncu osemletke dobil svoje prve bobne. Takoj je začel igrati v lokalnem jazz band-u. Pozneje se je pridružil pihalnemu orkestru in se po končani srednji šoli odločil za študij naBrucknerjevem Konzervatoriju v Linzu, v Avstriji.
Po diplomi je odšel na podiplomski študij v New York. Odločil se je za študij na priznani univerzi The City College Of The City University Of New York. V metropoli jazza je s štipendijo Ministrstva za kulturo in Ministrstva za šolstvo in šport, študiral z velikani jazza kot so Billy Drummond, Andy Watson, Victor Lewis, John Patitucci. 3. junija 2005 je prejel naziv Master Of Arts.
Zdaj že šesto leto živi in dela v New Yorku. Sodeloval je z vrhunskimi glasbeniki kot so: Vincent Herring, Jeremy Pelt, Lew Tabackin, Boris Kozlov, Reggie Workman, Sheila Jordan, Jonathan Kreisberg, Jotam Silberstein, Grant Stewart, Matt Brewer, Jimmy “The Preacher” Robins, Amedeo Tomassi, Igor Bezget, Nikola Matosic, Jure Pukl, Robert Jukic, Greentown Jazz Band, Bosko Petrovic, Stjepko Gut, Jani Moder, Kristina Oberzan, Igor Lumpert, Lenart Krecic, Peter Mihelich,…
Vedno bolj se uveljavlja kot komponist in aranžer v ansamblih, ki jih vodi. Kot umetniški vodja, aranžer, komponist, producent in seveda bobnar, pa je sodeloval na dveh zgoščenkah: “CAUTION! Hard Hat Area!”, ki je izšla pri Newyorški založbi Arabesque Records in “The Swingers Of Jazz”pa pri Novomeški založbi Goga Records.
http://www.myspace.com/gasperonthedrums, http://www.gasperbertoncelj.com/

JOE KAPLOWITZ-PIANO
Rojen 1973 in Plymouthu, Massachusets, USA. Začel je karijero z svojimi 15 leti po klubih v Washingtonu in okolici. Kasneje končal študij na Youngstown State University leta 1995.Pohvali se lahko z sodelovanje z mnogimi znanimi gasbeniki kot so David Fathead, James Moody,Randy Jonston,Wyeliff Gordon,Ralph Bowen,Sean Jones,…Dobil je priložnost nastopati tudi v Beli hiši. .Ljubezen ga je pripeljala na Rijeko kjer se je tudi poročil.

http://www.myspace.com/joekaplowitz