NEMI ODRI

9 Sep

Že to soboto 11.09.2010 ob 20.00 uri vas vabimo, na otvoritev fotografske razstave ustvarjalke Maše Pfeifer.

Prvega septembra, je Mestna Kavarna zopet odprla svoja vrata. Poleg dobre kave, in različnih sveže stisnjenih sokov, vodstvo Kavarne napoveduje pestro kulturno dogajanje.

Maša Pfeifer (1987) se je za objektiv resneje postavila pred štirimi leti in začela z občasnimi objavami v različnih revijah in dnevnih časopisih. Spodbuda za nadaljnje delo ji je bila objava fotoreportaže literarnega dogodka in intervjuja za spletni časopis »Airbeletrina«, s katerim sodeluje še danes. Poleti leta 2009 je obiskovala seminar Photographing the Multicultural City na Freie Universität v Berlinu, kjer je spoznala oziroma opdkrila drugačen pogled na svoje delo. Kot študentka zadnjega letnika primerjalne književnosti, še vedno stoji z eno nogo na kupu knjig, zato se tudi pri razstavi, Nemi odri, zaveže zgodbi.

Prisrčno vabljeni vsi meščani, naključni in nenaključni obiskovalci starega rudarskega mesta od blizu in daleč. Vabljeni vsi, ki radi v mirnem in prijetnem ambijentu spijete svojo prvo jutranjo kavo in preberete časopis. Vabljeni vsi starši s svojimi malčki, ter vsi stari starši z vnučki. Vabljeni vsi, ki si vzamete čas za prijatelje in klepet. Vabljeni vsi poslovneži, da ob uspešnemu dogovoru nazdravite s kozarčkom rujnega. Vabljeni vsi zaljubljenci in vsi tisti, ki bi to radi postali. Vabljene vse nočne ptice, ki ne morete spati, da skupaj z nami in Mašo občutite njeno zgodbo.