Koncertni ciklus: Gašper Bertoncelj Quartet

10 Nov

Gašper Bertoncelj Quartet, Kavarna Idrija, 26.11. 2016

Zasedba:

Jure Pukl – saksofon
Gregor Ftičar – klavir
Nikola Matošić – kontrabas
Gašper Bertoncelj – bobni

Bobnar Gašper Bertoncelj je že dokaj poznano ime na slovenski glasbeni sceni. Večino svoje kariere ustvarja v tujini, kjer ga poznajo po njegovi muzikalnosti, živahnem groovu in pozitivnem odnosu do glasbe. Sodelovanje s svetovno znanimi jazz glasbeniki nam Gašper občasno predstavi tudi na slovenskih odrih, kamor mu je do sedaj, predvsem zaradi njegove priljubljenosti, vrhunskega igranja in dobrih odnosov med glasbeniki, uspelo pripeljati številne velikane jazz glasbe. Za koncert v Idriji je Gašper sestavil ekipo iz vrhunskih glasbenikov iz domačega okolja.

Velenjčan Jure Pukl je sicer med najbolj dejavnimi in prepoznavnimi slovenskimi jazz glasbeniki doma in v tujini, ki z Gašperjem redno sodeluje. Kamničan Gregor Ftičar je izvrsten pianist mlajše generacije z izjemnim glasbenim občutkom za tradicijo in zrelimi modernimi glasbenimi odločitvami. Že vrsto let živi in ustvarja v Švici. Tudi on je v preteklosti že sodeloval z Gašperjem, a v drugačni zasedbi. Ljubljančan Nikola Matošić pa je sigurno en vodilnih jazz basistov pri nas. Z Gašperjem redno sodelujeta vse od začetkov njunih profesionalnih glasbenih karier.

Obeta se nam glasbena poslastica jazzovskih mojstrov z dolgoletnim izkušnjami, a prvič zbranih v tej zasedbi. Program bo odseval originalne kompozicije in s tem glasbene vizije članov kvarteta, ter njihove variacije jazzovskih standardov. Vabljeni na izjemen jazz koncert v Kavarni Idrija!