Koncert ČEDAHUČI

2 Nov

FILMSKO GLEDALIŠČE IDRIJA

PETEK, 6.11.2015 ob 21h

Čedahučiji nam 6.11.2015 pripravljajo poseben koncert v Filmskem gledališču Idrija. Intimen koncert, v katerem bomo lovili "utrinke v času - trenutke, ki ostajajo", se bo začel ob 21. uri. Pripravljajo tudi posebno atmosfero dvorane, da bo glasba dobila tudi primerno gnezdo. Lepo vabljeni, da ujamete tudi kakšen trenutek zase!
Skupina Čedahuči je 7-članska zasedba mladih glasbenikov, ki je v dveh letih svojega obstoja dosegla že nekaj pomembnih mejnikov. Izdala je dve plošči, prvo z naslovom Čedahuči EP ter drugo Severnica - zgodbe o odhajanju. Svojo glasbo je zaokrožila z več videspoti, animacijo in živimi koncertnimi posnetki. Glasba Čedahučijev je mešanica kantavtorstva, folk in indie glasbe, z slovenskimi besedili. “Indie” izhaja iz angleške besede “independent”, kar zastopajo tudi z načinom delovanja, saj soustvarjajo tudi neodvisno založbo HAD, ki jo vodi ustanovitelj Gal Gjurin. Skupina tudi sama izdeluje svoje cedeje v šivanih ovitkih iz filca, ki jih je oblikoval avtor in pevec skupine Blaž Učakar. Poleg cedejev pa imajo velik nabor izdelkov vse od kap, majic in značk do prve pesmarice, ki je izšla v začetku leta. Njihove pesmi se redno uvrščajo na glasbene lestvice in programe mnogih lokalnih ter nacionalnega radija, med drugim so bili petkrat izbrani za popevko tedna na programu Vala 202.
V dveh letih se je nabralo veliko samostojnih koncertov, med večjimi je bil nedavni koncert v okviru festivala Orto fest ter predstavitev Severnice v Zlatem zobu, eden bolj posebnih pa intimni koncert v ljubljanskem Ziferblatu za 35 ljudi. Kot gostje so nastopali na koncertni turneji Gala Gjurina s simfoničnim orkestrom Cantabile širom Slovenije in v tako pridobili nepozabne izkušnje z nastopanjem ob odličnih glasbenikih. Igrali so na številnih festivalih, kot so La vie en Rose, Godibodi ter na prireditvi Ime leta v Kinu Šiška. V dveh letih obstoja so se Čedahučiji prelevili že v pravo manjše gibanje, saj so njihovi poslušalci močno povezani z glasbo, na koncertih pa se prav zaradi tega velikokrat zgodi nekaj posebnega, kmalu mogoče tudi v Idriji. Več o njih si lahko preberete in poslušate na njihovi internetni strani: http://cedahuci.com

Vabljeni!