FILMSKI VEČER

27 Jan

KAVARNA , 29. JANUARJA OB 20h

Vse ljubitelje filma vabimo v kavarno na filmski večer. Ogledali si bomo dva kratka igrana filma, Vučko in Prezgodaj dva metra spodaj,  režiserja Matevža Luzarja. Oba filma sta bila večkrat nagrajena , Vučko pa je bil v svoji kategoriji celo nominiran za Oskarja. O videnem bosta po projekciji spregovorila režiser Dušan Moravec in filmski kritik in publicist Gorazd Trušnovec.

VUČKO
22 min., kratki igrani film, 2007
UL AGRFT, SLOVENIJA
Režija – Matevž Luzar

Igrajo:

Klemen Slakonja
Uroš Kaurin
Mojca Fatur
Silva Čušin
Pia Zemljič
Suzana Grau
Polona Juh
Mojca Funkl

Kratka vsebina

Zdravko je upokojenec. Umrla mu je žena, hčerka pa pride le redkokdaj na obisk. Sam je. Nekega dne, ko gre iz trgovine, opazi, da se ljudje, ki imajo pse, v parku pogovarjajo drug z drugim. Zdravko poveže ena plus ena in si pri sosedi sposodi psa Vučka. Z Vučkom mu po nekaj neuspelih poskusih končno uspe navezati stik. Vendar je Vučka odvezal in ta mu pobegne. Zdravko ne ve, kaj bo storil. Izgubil je sosedinega psa. V stanovanju premišljuje, kako bo povedal sosedi. Nato nekdo pozvoni pri vratih. Zdravko odpre vrata, prepričan, da je prišla soseda. Pred vrati pa sta dva fanta, oblečena v črno – misionarja mormonske vere. Je Zdravko našel nekoga, da bi ga poslušal?

PREZGODAJ DVA METRA SPODAJ
19 min., študijski igrani film, 2006
UL AGRFT, SLOVENIJA
Režija – Matevž Luzar

Igrajo: Janez Škof

Silva Čušin
Boris Cavazza
Blaž Valič
Gregor Čušin

Kratka vsebina:

Pri hiši umira oče. Župnik naroči Janezu in Marinki, da naj pokličeta pred smrtjo njegovega sina, s katerim je oče skregan, v upanju, da bi se spravila. Vendar vesta, da Štefan ne bo hotel priti. Ker se pa bliža žetev in ne vesta, kdaj bo oče umrl, pokličeta Štefana in se zlažeta, da je oče že umrl, kajti doktor je rekel, da ima največ še tri dni življenja. Mine dan, mine drugi in pride Štefan. Oče pa je še vedno živ …