Feedback – koncert

27 Jan

KAVARNA 30. JANUAR ob 21h

Magajne Matej –solo električna kitara, akustična kitara
Leban Miloš  – električni klavir, hammond orgle
Klavžar Andrej  – bas kitara
Maver Andrej  – bobni

Skupina je nastala septembra 1999 kot trio, novembra 2004 pa se jim je pridružil se basist. Tako so postali kvartet dobro povezanih članov, ki prihajajo iz Tolmina in okolice.
Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rock-a, blues-a in jazz-a, vpliv slednjega pa je vedno bolj prisoten. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja občutenja, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije. Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto ’95, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in širšo zasedbo. Pod imenom Feedback so igrali na različnih krajih po Sloveniji, pretežno v klubskih prostorih in na festivalih.

Magajne Matej je rojen kot najmlajši sin v osemčlanski družini. Z glasbo se je srečal zelo zgodaj, saj so starejši bratje in sestre doma tudi muzicirali. Velik del časa svojega otroštva je preživel s prijatelji ob reki Tolminki, daleč stran od mestnega vrveža. Kitaro je prvič prijel v roke pri 14. letih. Ker je levičar je njegova posebnost ta, da je kitaro samo obrnil na levo, strune pa pustil, tako, da niso obrnjene za levičarsko igranje. Leta 2005 je Matej Magajne zmagal na izboru za najbolj kreativnega kitarista Slovenije in sicer na FKK 2006 (Festivalu Kreativnih Kitaristov). Zaradi želje po različnih zvrsteh glasbe, Matej sodeluje še v ‘Goran Utan band’ in ‘Salamandra Salamandra’. Zelo rad pa se udeležuje tudi kakršnihkoli jam-sessionov. Leban Miloš je svojo glasbeno pot pričel v prvem razredu, ko se je vpisal v nižjo glasbeno šolo za klavirsko harmoniko. Tri leta je igral bobne v pihalnem orkestru, udejstvuje pa se tudi v skupini ‘Jazz my ass’, ter moški vokalni skupini ‘Snežet’.
Maver Andrej je zaradi želje po igranju prve bobne dobil pri 15. letih. Sodeloval je z mnogimi izvajalci, s katerimi je imel številne koncerte, studijska snemanja, nastopal je na festivalih, na radiu in televiziji.

več na: http://www.feedback.si/