Camino- predstavitev knjige in poti

17 Mar

Kavarna, 18. marca ob 18h

Pridružite se nam pri pogovoru o knjigi in popotovanju po romarski potii v Santiago de Compostela.

Knjigo bo predstavil avtor Uroš Močnik. Z njim se bo pogovarjala Tanja Šuligoj, ki je tudi sama že prepešačila Camino.

V prvih stoletjih krščanstva so trije kraji pridobili poseben pomen, poti do njih pa so postale najbolj pomembne in množične romarske poti, poti za dosego samorazumevanja, očiščenja grehov, samospoznanja in prosvetljenja. Jaruzalem, Rim in Santiago de Compostela so bili zato sveti kraji, mesta posebnega pomena, energije in statusa v očeh tedanjih ljudi. Pot v Santiago de Compostela je že davno dobila svoje ime in jo še danes imenujemo – Camino.

Popotovanje je predvsem stanje zavesti, čeprav popotnika vodi v povsem realne kraje. S tem stavkom bi lahko najbolje opisali potopis V 14 dneh do konca sveta. Avtor s kolesom potuje po francoski poti Camina od vasi Saint-Jean-Pied-de-Port v francoskih Pirenejih do mesta Santiago de Compostela in naprej do Atlantika, do kraja Fisterra, ki je bil nekoč poznan kot konec sveta. Za tem ni bilo ničesar več.

Avtor knjige je po Caminu kolesaril. Bila je že pozna jesen leta 2007 in tudi časa ni imel veliko. Prednosti kolesarjenja so ga tako navdušile, da je temu posvetil tudi sklepno poglavje v knjigi. Glede na časovne ovire, ki jih imajo vsi delovno aktivni in zaradi česar je skoraj nemogoče pridobiti 35 dni dopusta, kolikor traja pešačenje, je dvotedensko kolesarjenje po Caminu lahko prijeten, tudi družinski dopust.

Pridružite se nam pri pogovoru o knjigi in o popotovanju v notranji mir, za katerega avtor pravi, da je najpomembnejša popotnica njegovega Camina!

Vabljeni.